Stappenplan voor website
Er zijn veel manieren om je website te publiceren, de meest voorkomende oplossingen zetten we hier even op een rijtje.
In het oog te houden kosten zijn, de jaarlijkse kosten en de opbouwkosten. En iedere oplossing heeft ook z´n eigen gebruikers gemak, en mogelijkheden en onmogelijkheden.

Als je denkt aan een eigen website, dan hoort daar natuurlijk ook een eigen domennaam bij, waardoor je ook mail kan ontvangen op iemand@domeinnaam.nogwat wat een stuk professioneler overkomt als een @gmail, @hotmail, @skynet etc. adres. De keus van je domeinnaam is dus best belangrijk, en dient een goede weergave te zijn van je bedrijfsnaam en of werkzaamheden. Enige beperking is dat er al een ander met je gedroomde domeinnaam aan de haal is gegaan. Want op deze markt is het wie eerst komt, eerst maalt.
Aanrader is trouwens wel om de domeinnaam extentie (.nl .be .com etc.) te pakken voor het land waar je zaken doet en de bij behorende .com (of andere toplevel extentie) om kapers voor te zijn. Er is niets zo vervelend als een concurent die jouw domeinnaam, met iets andere extentie, gaat gebruiken in de concurentiestrijd. Het uitzoeken of namen nog beschikbaar zijn kan eenvoudig door de domeinnaam in je browser in te geven, en zo kijken of er al een site van bestaat. Helemaal waterdicht is dit niet, want er kunnen ook domeinen geregistreerd staan zonder site, graag staan we u dan ook bij om eea uit te zoeken vóór je een domeinnaam vast gaat leggen.
Domeinnaam kosten zijn 20 euro (excl 19% btw) per jaar bij ons ( incl. mail verwijzingen en ontsluiten van je website) . Maar neem je een hosting pakket dan zit daar al 1 domeinnaam bij inbegrepen.

Buiten de domein kosten zijn er nog de jaarlijks terugkerende hosting oplossingen met ieder z´n eigen kosten :
 • A- Gratis als je de webruimte van je provider gebruikt.
 • B- Gratis of tegen vergoeding bij een derde partij, denk hierbij aan bijv google sites en andere aanbieders.
 • C- Tegen vergoeding bij Whoosh.be waarbij u gebruik kunt maken van het gebruiksvriendelijke mywhoosh website onderhouds programma. Of het onderhoud aan ons overlaten waarbij evt wijzigingen tegen gangbaar uurtarief worden verwerkt. ( incidentele wijzigingen van minder dan 5 minuten werk worden zoizo niet aangerekend)

 • Bij hosting optie A is het opzetten en onderhouden relatief bewerkelijk omdat de broncode van de pagina bij iedere wijziging moet worden aangepast en daarna op de server van de provider geplaatst. Dit vereist kennis van een HTML-editor of ander website ontwikkel programma, en kost best wat tijd om te onderhouden. Dit is een goede optie voor een site met beperkt aantal pagina´s en (bijna) geen wijzigingen in de opzet of inhoud gedurende een aantal jaren. Hierbij zijn alleen de opzet kosten iets om rekening mee te houden. (iets meer als met een CMS, maar dat verdient zich op termijn weer terug door het gebrek aan hosting kosten)

  Op het internet zijn er dus vele aanbieders van websites, ieder met eigen voor~ en nadelen, qua kosten en (groei-) mogelijkheden. Bij een keus adviseren we u graag.
  Uiteraard zullen we dan ook de mogelijkheid naar voren brengen om uw site bij ons onder te brengen, de voordelen daarvan zijn tov van een anonieme site-hoster dat je 24/24 en 7/7 persoonlijke ondersteuning van een expert krijgt. Zodat je nooit in de problemen geraakt. Het onderhouds systeem is ook zo gebruiksvriendelijk zodat ondersteuning gelukkig zelden nodig is.
  Maar allergrootste voordeel is wel dat je een website kan hebben met net dat beetje meer wat je bij een ander niet vindt. Zo kan je naar believen opvragingen doen via je site bijv in artikelen of personen in de vormgeving die je zelf wenst, eigenlijk is er niets te zot, als je het 2d kan uitleggen kunnen we het maken.
  Onbeperkt aantal pagina´s en plaatjes, geen data-limiet, zelf indeelbare databases, eenvoudig onderhoud, betrouwbare backup, allemaal vanzelfsprekend. Verder zitten er standaard mogelijkheden in die gratis kunnen geactiveerd met bijv een eenvoudige uren / verkoop registratie met facturatie en historie en overzichten, site statistieken, webwinkel, zakenrelaties onderhoud, ledenadministratie of verenigings administratie, sponsor administratie, wedstrijd administraties, paarden concours administratie etc. etc. te veel om op te noemen.
  Al die programma´s zijn standaard multi-user, dus door meerdere mensen tegelijk te gebruiken, via internet beschikbaar voor PC, tablet of slimme telefoon. En alles is standaard meertalig, en het onderhoud is hier ook op gericht zodat je met weinig extra werk je site ook in een andere taal kan omzetten (evt ook achteraf te activeren).
  En mooiste van alles, je kan de gegevens van die programma´s ook direct op de website zetten naar wens, dus uitslagen en artikelwijzigingen zijn direct online zichtbaar.

  Site hosting bieden we aan tegen zeer concurerende tarieven namelijk :
 • Visitekaart op het web, 3 euro per maand, incl 1 domeinnaam, hiervoor komt er onder je domeinnaam 1 pagina zichtbaar. Veelal gevuld met de contact gegevens.
 • Statisch - een pakket van 8 euro per maand (excl 19% btw) voor hosting en 1 domeinnaam (per jaar vooruit te betalen ivm de domeinnaam), hierin zit wel het gebruik van evt aanvullende software, maar geen gebruik van het website onderhoud.
 • Dynamisch - een pakket van 13 euro per maand (excl 19% btw) voor hosting en 1 domeinnaam (per jaar vooruit te betalen ivm de domeinnaam), hierin kunnen alle mogelijkheden zitten behalve de wedstrijd administratie.
 • Concours administratie Een sluitend concept voor website en backoffice voor een regionale paarden/pony vereniging met 1 concours per jaar tot en met maneges/organisaties met KNHS / Nationale wedstrijden op regelmatige basis. Hiervoor zullen op maatwerk offertes worden gemaakt, ivm de gewenste mogelijkheden.

 • Nu we de strategische beslissingen genomen hebben over domeinnaam en hosting komen we bij de inhoud van de site.
  Want je wil toch op een zo duidelijk mogelijke manier je vereniging / bedrijf / hobby aan de wereld adverteren.
  Wat we voor het opzetten meestal doen, is een rondje surfen naar gelijk aardige sites, en gaan daarvan de plus en min punten verzamelen tot het gewenste concept voor de eigen site duidelijk is. Aan de hand daarvan wordt een template/sjabloon opgesteld met de grove lijnen, hoe ziet de layout er uit, waar staat het menu, wat voor kop komt er op, hoeveel kolommen, en waar. Allemaal zaken die je beter eerst overdenkt want omgooien in een later stadium kan een hoop werk zijn. (al kan er met ons eigen cms vaak met behoud van inhoud grondig verbouwd worden qua look en feel)
  Dan volgt nog een opdeling in de gewenste ´afdelingen´ van de site zodat er een logische menustructuur ontstaat. Nu kan er per pagina inhoud bij elkaar gezocht worden en geschreven. Zodat bij het opbouwen alles bij de hand is en er geen onduidelijkheid bestaat over wat er waar op moet.
  In veel gevallen wordt de template dus al geheel of grotendeels door ons gevuld met de inhoud zodat het onderhoud en uitbouw later zelf ter hand genomen kan worden. Dat is een stuk eenvoudiger als je al een kapstok hebt staan.
  Pagina reeds : 6617 keer bezocht

  Copyright © Whoosh 2023